torstai 29. syyskuuta 2016

Pitsinen pöytäliina

Törmäsin joskus netin syövereissä virkattuun pöytäliinaan, joka on koottuu monesta pitsiliinasta. Se jäi muhimaan mieleen ja kerran ostinkin sitten kalalangan ja lähdin haravoimaan netistä pikkuliinojen malleja. Netistä löytyy paljon ilmaisia pitsiliinojen ohjekaavoja, sieltä vaan etsimään kivan näköisiä ja -kokoisia malleja.


 Näitä virkkaillessa menikin kiva tovi, mutta jännitys pysyi ns. yllä kun joka liinasta tuli erilainen :D
Kun liinoja (silitettyjä sellaisia) oli tarpeeksi kasassa, sommittelin ne sopivaan muotoon ja ompelin ne samalla langalla ja neulalla toisiinsa kiinni yhtymäkohdista (tämä oli se tylsin vaihe :D). Lopuksi kostutus ja silitys ja valmis!


 Päihin laitoin samanlaiset isommat liinat ja pienemmät ripottelin väliin niin, että liinasta tulisi suht tasainen muodoltaan. Pitsiliinasta ei kuitenkaan täysin symmetristä tule, jos liinat ovat erilaisia.








Vinkki! Kerää kirppareilta tai mummolasta valmiita pitsiliinoja ja yhdistä ne liinaksi :)

perjantai 23. syyskuuta 2016

Blogger Recognition Award -tunnustus




 Elämäni (blogihistoriani) ensimmäinen palkinto, nimittäin Blogger Recognition Award-tunnustus, jonka minulle antoi Virkattu Ruutu -bloggari Kati. Tuli kyllä ihan puskista ja Katin kuvaus blogistani lämmitti mieltä!  Kiva kuulla että joku on löytänyt blogini ja vieläpä pitänyt siitä :)

 

Palkinnon idea:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.



 Kuinka aloitin bloggaamisen?

Minulla on ollut aiemmin pari blogia, en tiedä itseasiassa onko toinen vielä elossa, pitänee tarkistaa :D Tämä jälkimmäinen blogi oli myös käsityöblogi, ajatuksena oli pitää ns. päiväkirjaa kaikista omista töistäni. Blogin pitäminen jäi jossain vaiheessa ja heräsi taas henkiin elokuussa 2014 (piti ihan luntata). Tällä kertaa päätin keskittää blogin virkkauksen ympärille, onhan virkkaus se mun juttu :) Virkkailijana sitä kiikaroi virkkausideoita ja käsityöblogit painottuvat monesti neulonnan ympärille, joten tavallaan halusin nostaa myös virkkauksen sinne neulonnan rinnalle. Neulon toki itsekin aina joskus, mutta virkkaus on imaissut mukaansa. Aluksi blogi oli enempi töitteni "esittelyä", nyttemmin koitan luoda uutta ja tarjota ohjeita ja ideoita muillekin.


Ohjeita aloittelevalle bloggaajalle

Mitähän tähän sanoisi.. Tunnen olevani itsekin vasta aloittelija :D No, aluksi tarvitsee varmasti olla joku "juttu" josta ammentaa asiaa, olkoon se sitten lifestyle, vaatteet tai ompelu. Kirjoittaahan voi ihan vain omaksi ilokseenkin. Jos toivoo saavansa blogille myös lukijakuntaa, kannattaa varmaan miettiä, mikä lukijoita kiinnostaa. Itse huomasin ainakin, että lukijavirrat lähtivät nousuun, kun blogissa alkoi olla omia ohjeitani pelkkien "ideakuvien" sijaan. Sitten se lukijoiden saaminen. Blogiin on hyvin vaikea löytää jos et mainitse siitä missään. Itse olen aika arka mainostamaan omaa blogiani, mutta silloin tällöin linkkaamalla blogitekstin esim. aiheeseen sopivaan facebookryhmään saa aina uusia kävijöitä sivuille ja sitä kautta ihmiset löytävät blogisi ja mahdollisesti jäävät myös seuraamaan. Sitten vielä sananen ulkoasusta. Itse ainakin pidän selkeistä ja ammattimaisen siisteistä blogeista, selkeillä ja hyvillä kuvilla. Myös kuvan kuvakulmalla on merkitystä, kuvaamiseen kannattaa panostaa :) 
Annan Blogger Recognition Award- palkinnon..

vain kahdelle blogille
Täällä virkkaillaan kaikkea kivaa ja 
ulkoasusta + kuvista plussaa! :)


Täällä myös hyvällä maulla virkattuja juttuja 
sekä muitakin käsitöitä. Kiva ollut
 seurata myös imetyskoru"bisneksen" alkua :)


Ajattelin että annan palkinnon seurantalistani parhaimmille, ja nämä pomppasivat sieltä esiin. Käykää muutkin kurkkaamassa, jos ette ole jo käyneet :)


maanantai 19. syyskuuta 2016

Rusettikori

Paljon virkkaillaan rusetteja pinneihin, laukkuihin ym koristeiksi. Tulipa sitten mieleeni kokeilla rusettia trikookuteesta! Tämä olikin ensimmäinen virkkaamani rusetti, mutta ihan rusetin näköinen siitä mielestäni tuli :D Ensin tein rusetin, sitten mietin mihin sen laittaisin. No teenpä sille korin!


Korin ohjetta en viitsinyt alkamaan väsätä, valmiita ohjeita kun tuntuu olevan jo ennestäänkin aika paljon. Teen korin hieman erilailla, mutta tässä esim. Lankavan sivuilta yksi koriohje. Virkkasin sisään kulkemaan muovisen pyykkinarun, jotta korista tulee jämäkkä ja se kestää rusetin painon, eikä lörpähdä se mukanaan.  


Yllä hieman humoristinen (:D) ohjekuva rusetin teosta. Virkkasin siis ihan pylväistä neliön/suorakaiteen, jonka ympärille virkkasin pylväistä rinkulan soljeksi (virkataan ensin ketjusilmukat, yhdistetään rinkulaksi piilosilmukalla ja virkataan pylväskerros päälle).. Oma rusettini oli 14 pylvästä leveä ja solki 12 pylvästä pitkä. Kannattaa itse mallailla varsinkin tuo soljen pituus että siitä tulee sopivan kokoinen.  Rusettia virkatessani nousin edelliseltä kerrokselta aina pylväällä, en siis kolmella ketjusilmukalla. Näin rusetin reunasta tulee ehkä tasaisemman näköinen. Täältä löytyi hyvä ohje tällaiseen pylvääseen, tosin tein omani hiukan eri tavalla, mutta idea sama :) 

Ja tällainen siitä tuli! 












Ja siellä korissa tämänhetkisen työn materiaalia ;)

perjantai 16. syyskuuta 2016

Tablettien tarina

Pitkästä aikaa taas päivitän blogiani. Täällä ollaan, vaikka postaustahti onkin hitaanpuoleinen. Olen ajatellut pitää blogin tiiviisti virkkaustöissä ja blogi on päivittynytkin sitä mukaa kun jotain julkaistavaa tulee. Lapset, koti ja piha on pitänyt huolen siitä, ettei paljon luppoaikaa ole jäänyt.         Kesälomareissulla Varkaudessa ostin käsityöliikkeestä harmaata kierrätyspuuvillaa ajatuksissa tabletit keittiöön. 3,5 koukulla malli syntyi tehdessä ja ajatuksena oli lopuksi  tärkätä aluset kovapinttaisiksi.



Tässä kätevä tapa päätellä virkkuutyö huomaamattomasti.


Löysin muutamasta paikkaa ohjeet Maizena-tärkille, johon tuli 50g maissitärkkelystä ja 2dl kylmää vettä. Tärkättävä liina kastellaan läpikotaisin ja puristetaan valuvat vedet, liotetaan Maizenavedessä, puristetaan taas ja levitetään pingotukseen. Hieman kuivuttuaan voi silittää kuivaksi.


 Minähän kastelin kaikki läpyskät kertaheitolla ja tein nelinkertaisen satsin tärkkiä. Tärkkäsin yhden ja pingotin muotoonsa (Ikean kaislasta tms punotut tabletit on aika hyviä pingotusalusia, välissä  leivinpaperi). Sitten aloin innoissani silittämään. Kohta kärähti raudanpohjaan kiinni jotain töhnää ja lopetin silitykset siihen. Koitin uunissa 50 asteessa nopeuttaa kuivumista jokusen tunnin ajan. Seuraavana päivänä liina oli niin kuiva että uskalsin irrottaa neulat. Hyvinhän se loppuviimein tärkkäytyi muotoonsa, lopputulos on silti pehmeän tuntuinen, mutta kuitenkin jämähtänyt muotoonsa hyvin. Totesin, että meidän ruokapöytään turhan riskialtis tabletti, kaavailin enempi jotain kovapintaiseksi tärkättyä tablettia, josta saisi ruokatahroja ehkä pyyhittyä pois.

 Noh, jääköön pöytäliinaksi :D


Piirsin nyt kuitenkin ohjekuvan, josta tuli enempi munanmuotoinen kuin ympyrä. Ohje käy tabletille tai liinalle.





PS. jotain täytyisi keksiä niille kolmelle muulle... :D